Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelőségvállalási programja
 „Tehetségek a tehetségekért” program olyan fiatalok számára teszi lehetővé önmaguk és a közösségi közreműködés kipróbálását, akik fejlett társas és szociális kompetenciákkal bírnak, valamint kommunikációs képességeik átlagon felüliek. A közösségi „újságíró” műhely lehetővé teszi, hogy a résztvevők képességeiket kibontakoztassák, kortársként kommunikáljanak a hozzájuk hasonló korú fiatalokkal, többlet értéket hozzanak létre, megtapasztalhassák a kooperáció nyújtotta szinergiahatás előnyeit.
 
A közösségi alkotó műhelyben részt vehetnek azok a fiatal felnőttek, akik Debreceni közép vagy felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Cél azoknak a fiataloknak a bevonása, akik ki szeretnék próbálni az elektronikus újságírást, annak szerkesztését, riportkészítést, riportfotózást. Együttműködésük eredménye egy elektronikus újság, és népszerűsítő kampány, melyben tájékoztatják kortársaikat a társadalmi felelősségvállalás, önkéntesség és tehetséggondozás lehetőségeiről.
 
A „tehetségekkel a tehetségekért” műhely fokozza az alkotó kedvet, és lehetővé teszi a széleskörű nyilvánossághoz való eljutást, a visszajelzések és értékelések fejlesztik a résztvevők önismeretét, önértékelését, motivációját. Növekszik a célközönség ismerete a társadalmi felelősségvállalás, az önkéntesség és a tehetséggondozás területén. A műhelyben közreműködik 10-15 fő tehetséges fiatal. 7 hónap során megvalósul 1 db. közösségi rendezvény, cikkekkel, publikációkkal, riportokkal, riportfotókkal feltöltenek 1 db elektronikus kiadványt, megszerveznek 1 db flashmob programot, kidolgoznak és működtetnek 1 db önkéntes elektronikus kampányt, melynek internetes megosztásával elérnek összesen minimum 1000 megosztást. A példa hatására várhatóan növekszik a fiatalok társadalmi felelősségvállalási hajlandósága, önkéntes akciókban, továbbá tehetségfejlesztő programokban való részvételi motivációja.
Vasvári Nikolett riportja
Nagy Annamáriával Zilahi Alexandra riportja
Potyók Tamással